school

Het Inspirocollege is de eerste secundaire school die Tesla mag ontvangen.

Het Inspirocollege is de eerste secundaire school die Tesla mag ontvangen.

Voor de krokusvakantie reden de elektrische auto’s van Tesla naar het Inspirocollege. Dit bezoek kaderde binnen het vak “CleanTech”. Tijdens dit vak ontdekken de leerlingen hoe producten, diensten en processen op basis van technologieën het gebruik van onze natuurlijke hulpbronnen kunnen optimaliseren en de milieu-impact minimaliseren.

Houthalen profileert zich als dé CleanTech-gemeente van Vlaanderen en onze jongeren schreeuwen de dag van vandaag voor een dringende en ambitieuzere aanpak van het klimaatprobleem. Tegelijk vindt het Inspirocollege het belangrijk dat we onze toekomstige wetenschappers vertrouwd maken met de grote uitdaging waar we in de 21ste eeuw voor staan: de ecologische voetafdruk van onze Westerse maatschappij drastisch laten krimpen. Het was dus een eer dat Tesla, de pionier op vlak van elektrische wagens, wilde ingaan op onze vraag om leerlingen de voordelen van elektrisch rijden bij te brengen. De transportsector is namelijk verantwoordelijk voor ongeveer 25% van de broeikasemissie en elektrische wagens bieden een goed alternatief voor de vervuilende benzine- en dieselwagens.

Tesla startte haar bezoek met een presentatie aan onze leerlingen, waarna ze samen met hun leerkrachten testritten konden maken. Als school zijn wij natuurlijk trots dat Tesla op deze manier met ons wilde samenwerken!

Bron: www.tvl.be

Geplaatst door Den Dockx -

Deel dit artikel op: Facebook | Twitter | Google+