School

Meer vrouwen in de tech-wereld:

Meer vrouwen in de tech-wereld: "Met meer vrouwen in je team haal je betere resultaten"

Vrouwen met een topfunctie in de tech-wereld, ze zijn eerder schaars. Het is een sector die gedomineerd worden door mannen. Tech-gigant Apple wil het gebrek aan vrouwen in de sector aanpakken en start een opleidingsprogramma voor vrouwelijke ondernemers en programmeurs. "We hebben nood aan meer vrouwelijke rolmodellen in de technologie, zowel voor jonge meisjes als voor ouders", zegt ingenieur en data scientist Mieke De Ketelaere.

door Den Dockx -

ISS

opstart

ISS terug naar de schoolbanken

Een schoonmaakploeg opstarten lijkt eenvoudig, tot je merkt dat het bovenop je andere werk komt. Dan kan je best een stel helpende handen gebruiken. Kijk in het korte filmpje hieronder hoe ISS het heft in handen neemt.

door Den Dockx

kunst

Niet van de pot gerukt!

Volgekladde en gekraste toilet-deuren? Dat komt zelfs in de beste scholen voor. Bij Rozenberg hebben ze er iets op gevonden: graffiti wordt kunst, geen vandalisme.

door Den Dockx

technologie

Zet allemaal uw tablet aan, aub!

Rozenberg in Mol kiest bewust voor mobiele digitale technologie in alle lessen. Bij het binnenkomen in de klas gaan de smartphones en de tablets aan i.p.v. uit. Een hele uitdaging voor leraars én leerlingen, maar zo wordt leren echt interessant.

door Den Dockx

Klik hier voor méér School ISS Cool schoolnieuws!