School

Drie keer te laat op school? Gaan helpen in het rusthuis

Drie keer te laat op school? Gaan helpen in het rusthuis

Voorlezen aan senioren in het rusthuis of de bladeren in de tuin bijeen harken. In de middelbare school Don Bosco in Hoboken krijgen leerlingen die zich misdragen een alternatief voor de strafstudie. “Vooral zinvol als er een link is tussen de overtreding en de straf”, zegt het katholiek onderwijs.

door School ISS Cool -

Spijbelen blijft probleem, zeker in secundair

Spijbelen blijft probleem, zeker in secundair

10.532 leerlingen uit het middelbaar onderwijs hebben in 2017-2018 gespijbeld, wat een lichte stijging is ten opzichte van de voorbije jaren. In het basisonderwijs blijft het aantal spijbelaars stabiel. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.

door School ISS Cool -

ISS

technologie

Zet allemaal uw tablet aan, aub!

Rozenberg in Mol kiest bewust voor mobiele digitale technologie in alle lessen. Bij het binnenkomen in de klas gaan de smartphones en de tablets aan i.p.v. uit. Een hele uitdaging voor leraars én leerlingen, maar zo wordt leren echt interessant.

door Den Dockx

opstart

ISS terug naar de schoolbanken

Een schoonmaakploeg opstarten lijkt eenvoudig, tot je merkt dat het bovenop je andere werk komt. Dan kan je best een stel helpende handen gebruiken. Kijk in het korte filmpje hieronder hoe ISS het heft in handen neemt.

door Den Dockx

Klik hier voor méér School ISS Cool schoolnieuws!