School

11.000 spijbelaars op zesde klimaatmars op rij, 16-jarige Zweedse pionier komt volgende week naar Brussel

11.000 spijbelaars op zesde klimaatmars op rij, 16-jarige Zweedse pionier komt volgende week naar Brussel

Greta Thunberg, het Zweedse meisje dat uitgroeide tot het wereldwijde gezicht van het klimaatprotest, zakt volgende week donderdag af naar Brussel om mee te protesteren met de Belgische klimaatspijbelaars. Vandaag worden de middelbare scholieren van Youth for Climate ook voor het eerst vergezeld door studenten van universiteiten en hogescholen. Net zoals de scholieren willen de zogeheten Students for Climate voortaan iedere week de straat op. “Dit is echt een nationale dynamiek die in gang is gezet, over de taalgrenzen heen.” In totaal zijn er 11.000 deelnemers op de been gebracht, meldt de politie van Brussel.

door School ISS Cool -

ISS

opstart

ISS terug naar de schoolbanken

Een schoonmaakploeg opstarten lijkt eenvoudig, tot je merkt dat het bovenop je andere werk komt. Dan kan je best een stel helpende handen gebruiken. Kijk in het korte filmpje hieronder hoe ISS het heft in handen neemt.

door Den Dockx

technologie

Zet allemaal uw tablet aan, aub!

Rozenberg in Mol kiest bewust voor mobiele digitale technologie in alle lessen. Bij het binnenkomen in de klas gaan de smartphones en de tablets aan i.p.v. uit. Een hele uitdaging voor leraars én leerlingen, maar zo wordt leren echt interessant.

door Den Dockx

kunst

Niet van de pot gerukt!

Volgekladde en gekraste toilet-deuren? Dat komt zelfs in de beste scholen voor. Bij Rozenberg hebben ze er iets op gevonden: graffiti wordt kunst, geen vandalisme.

door Den Dockx

Klik hier voor méér School ISS Cool schoolnieuws!