School

Leraars leggen spontaan werk neer tegen vertrek populaire directeur:

Leraars leggen spontaan werk neer tegen vertrek populaire directeur: "Intimidatie moet stoppen"

“Steven voor het leven.” Met die boodschap hebben de leerkrachten van het Sint-Lievens­college vrijdagochtend spontaan het werk neergelegd. Ze willen daarmee het vertrek verhinderen van hun directeur, Steven Ronsijn. Die dreigt ermee op te stappen “na jarenlange intimidatie en manipulatie door de raad van bestuur”. Maandag leggen de leerkrachten de hele dag het werk neer.

door Den Dockx -

Losse tegel valt op hoofd leerling in Stedelijk Lyceum

Losse tegel valt op hoofd leerling in Stedelijk Lyceum

Antwerpen - Een leerling van het Stedelijk Lyceum Meir werd afgevoerd naar het ziekenhuis na een ongeval. Een plafondtegel kwam los in de gang van de school en viel op het hoofd van de jongen. Er werd gevreesd voor een hersenschudding, maar de jongen komt er gelukkig met de schrik van af.

door Den Dockx -

Stedelijk Lyceum Offerande uit Antwerpen wint Koningin Paolaprijs

Stedelijk Lyceum Offerande uit Antwerpen wint Koningin Paolaprijs

Het Antwerpse Stedelijk Lyceum Offerande heeft de Koningin Paolaprijs voor het Onderwijs gewonnen. De school krijgt de prijs omdat het anderstalige nieuwkomers opvangt en deze leerlingen goed voorbereidt op de arbeidsmarkt. Door bedrijfsbezoeken leren de leerlingen verschillende beroepen kennen en daardoor behalen meer leerlingen hun diploma.

door Den Dockx -

ISS

opstart

ISS terug naar de schoolbanken

Een schoonmaakploeg opstarten lijkt eenvoudig, tot je merkt dat het bovenop je andere werk komt. Dan kan je best een stel helpende handen gebruiken. Kijk in het korte filmpje hieronder hoe ISS het heft in handen neemt.

door Den Dockx

technologie

Zet allemaal uw tablet aan, aub!

Rozenberg in Mol kiest bewust voor mobiele digitale technologie in alle lessen. Bij het binnenkomen in de klas gaan de smartphones en de tablets aan i.p.v. uit. Een hele uitdaging voor leraars én leerlingen, maar zo wordt leren echt interessant.

door Den Dockx

Klik hier voor méér School ISS Cool schoolnieuws!