School

Vaarwel, Dames: voormalige school genadeloos tegen de vlakte

Vaarwel, Dames: voormalige school genadeloos tegen de vlakte

Antwerpen - Zelfs de nazi’s haalden met hun V2-bom in november 1944 niet zo verwoestend uit als de sloophamers van de 21ste eeuw. Gelukkig vallen er vandaag in tegenstelling tot toen (zes nonnen en drie meisjes) geen dodelijke slachtoffers bij de Dames van het Christelijk Onderwijs in de Lange Nieuwstraat.

door Den Dockx -

Nieuwe naam, nieuwe toekomst voor scholen

Nieuwe naam, nieuwe toekomst voor scholen

Turnhout - Terwijl op de voormalige Syntracampus de naam van de nieuwe school High Tech Onderwijs Turnhout (HT²O) werd onthuld, kreeg ook de VTST een nieuwe naam: Praktisch Technologisch Onderwijs Turnhout (PT²O). De sterk gelijkende lay-out benadrukt de band tussen beide scholen.

door School ISS Cool -

Meer vrouwen in de tech-wereld:

Meer vrouwen in de tech-wereld: "Met meer vrouwen in je team haal je betere resultaten"

Vrouwen met een topfunctie in de tech-wereld, ze zijn eerder schaars. Het is een sector die gedomineerd worden door mannen. Tech-gigant Apple wil het gebrek aan vrouwen in de sector aanpakken en start een opleidingsprogramma voor vrouwelijke ondernemers en programmeurs. "We hebben nood aan meer vrouwelijke rolmodellen in de technologie, zowel voor jonge meisjes als voor ouders", zegt ingenieur en data scientist Mieke De Ketelaere.

door Den Dockx -

ISS

technologie

Zet allemaal uw tablet aan, aub!

Rozenberg in Mol kiest bewust voor mobiele digitale technologie in alle lessen. Bij het binnenkomen in de klas gaan de smartphones en de tablets aan i.p.v. uit. Een hele uitdaging voor leraars én leerlingen, maar zo wordt leren echt interessant.

door Den Dockx

kunst

Niet van de pot gerukt!

Volgekladde en gekraste toilet-deuren? Dat komt zelfs in de beste scholen voor. Bij Rozenberg hebben ze er iets op gevonden: graffiti wordt kunst, geen vandalisme.

door Den Dockx

Klik hier voor méér School ISS Cool schoolnieuws!