School

Koning Filip over zijn schooltijd:

Koning Filip over zijn schooltijd: "Ik heb veel problemen gehad, het was niet gemakkelijk"

"In mijn jeugd kende ik veel problemen op school, het was niet gemakkelijk voor mij": in die duidelijke bewoordingen heeft koning Filip gepraat over zijn moeilijke schooltijd. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Hij deed dat eerder deze week bij een bezoek aan "Out of the box", een Brussels initiatief voor vroege schoolverlaters. Het is niet de eerste keer dat onze koning tijdens officiële bezoeken iets laat vallen over zijn jeugd, maar het is wel uitzonderlijk dat hij zo klaar en duidelijk zijn eigen leerproblemen benoemt.

door Den Dockx -

Minder kandidaten geslaagd voor examens van middenjury

Minder kandidaten geslaagd voor examens van middenjury

Het aantal jongeren dat een diploma middelbaar onderwijs haalt via de centrale examencommissie, of de zogenoemde middenjury, is vorig jaar voor het eerst in jaren gedaald. Dat blijkt uit het jaarrapport van de commissie dat de Tijd kon inkijken. Vorig jaar haalden ruim 1.300 jongeren een diploma via de middenjury, in 2017 waren dat er nog 1.700.

door School ISS Cool -

Presteert je school niet goed genoeg? Het ‘fast team’ is al onderweg

Presteert je school niet goed genoeg? Het ‘fast team’ is al onderweg

Er moet een ‘fast team’ komen binnen de onderwijsinspectie om slecht presterende scholen sneller op te sporen en intensieve begeleiding op te leggen. Daarvoor pleit de onderwijsadministratie in haar nota voor de volgende Vlaamse regering. “In sommige scholen is de kwaliteit ondermaats en kan het zes jaar duren voor we dat detecteren”, zegt Lieven Viaene, topman van de onderwijsinspectie.

door Den Dockx -

ISS

opstart

ISS terug naar de schoolbanken

Een schoonmaakploeg opstarten lijkt eenvoudig, tot je merkt dat het bovenop je andere werk komt. Dan kan je best een stel helpende handen gebruiken. Kijk in het korte filmpje hieronder hoe ISS het heft in handen neemt.

door Den Dockx

kunst

Niet van de pot gerukt!

Volgekladde en gekraste toilet-deuren? Dat komt zelfs in de beste scholen voor. Bij Rozenberg hebben ze er iets op gevonden: graffiti wordt kunst, geen vandalisme.

door Den Dockx

Klik hier voor méér School ISS Cool schoolnieuws!