School

15.000 scholieren gaan werken tijdens YOUCA Action Day

15.000 scholieren gaan werken tijdens YOUCA Action Day

Duizenden Vlaamse en Brusselse scholieren zitten vandaag niet op de schoolbanken. Ze gaan werken tijdens de jaarlijkse YOUCA Action Day, de vroegere Zuiddag. Het geld dat ze verdienen gaat naar een jongerenproject in Ecuador en twee kleinere jongerenprojecten in België.

door Den Dockx -

Nieuwe middelbare school in voormalige gebouwen van Syntra

Nieuwe middelbare school in voormalige gebouwen van Syntra

Turnhout - Drie middelbare scholen uit Arendonk en Turnhout gaan hun STEM-richtingen vanaf volgend academiejaar concentreren aan de ring rond Turnhout. De nieuwe middelbare school, de eerste Turnhoutse in meer dan een halve eeuw, moet het aantal openstaande technische vacatures terugdringen.

door Den Dockx -

TISM houdt verkeersweek

TISM houdt verkeersweek

Bree - Dagelijks worden onze leerlingen geconfronteerd met heel wat onveilige verkeerssituaties. Daarom richtte TISM een verkeersweek voor alle leerlingen in. Voor alle graden werden 3 activiteiten voorzien.

door School ISS Cool -

ISS

opstart

ISS terug naar de schoolbanken

Een schoonmaakploeg opstarten lijkt eenvoudig, tot je merkt dat het bovenop je andere werk komt. Dan kan je best een stel helpende handen gebruiken. Kijk in het korte filmpje hieronder hoe ISS het heft in handen neemt.

door Den Dockx

technologie

Zet allemaal uw tablet aan, aub!

Rozenberg in Mol kiest bewust voor mobiele digitale technologie in alle lessen. Bij het binnenkomen in de klas gaan de smartphones en de tablets aan i.p.v. uit. Een hele uitdaging voor leraars én leerlingen, maar zo wordt leren echt interessant.

door Den Dockx

kunst

Niet van de pot gerukt!

Volgekladde en gekraste toilet-deuren? Dat komt zelfs in de beste scholen voor. Bij Rozenberg hebben ze er iets op gevonden: graffiti wordt kunst, geen vandalisme.

door Den Dockx

Klik hier voor méér School ISS Cool schoolnieuws!