School

Drugs op school blijven een probleem

Drugs op school blijven een probleem

Het aantal drugsfeiten op scholen stagneert. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-Kamerlid Franky Demon opvroeg bij minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem. Elk jaar zijn er ongeveer 537 drugsfeiten op scholen, en dat aantal daalt de laatste drie jaar nog nauwelijks. “Dat is op zijn minst onrustwekkend te noemen”, zegt Demon.

door School ISS Cool -

7.600 kinderen zonder boeken op school: onderwijsminister Ben Weyts belooft het probleem aan te pakken

7.600 kinderen zonder boeken op school: onderwijsminister Ben Weyts belooft het probleem aan te pakken

Bij het begin van het schooljaar zat een kleine twee procent van de scholieren in de klas zonder schoolboeken, omdat ze die niet konden betalen. Geëxtrapoleerd naar het hele middelbare onderwijs komt dat neer op zo’n 7.600 kinderen. “We gaan aan tafel met de scholen, maar ook met de uitgeverijen om dit aan te pakken”, zegt onderwijsminister Ben Weyts (N-VA).

door Den Dockx -

ISS

opstart

ISS terug naar de schoolbanken

Een schoonmaakploeg opstarten lijkt eenvoudig, tot je merkt dat het bovenop je andere werk komt. Dan kan je best een stel helpende handen gebruiken. Kijk in het korte filmpje hieronder hoe ISS het heft in handen neemt.

door Den Dockx

kunst

Niet van de pot gerukt!

Volgekladde en gekraste toilet-deuren? Dat komt zelfs in de beste scholen voor. Bij Rozenberg hebben ze er iets op gevonden: graffiti wordt kunst, geen vandalisme.

door Den Dockx

Klik hier voor méér School ISS Cool schoolnieuws!