School

Leerlingen uit Mol leren gevaren van spoorlopen via VR-bril

Leerlingen uit Mol leren gevaren van spoorlopen via VR-bril

De leerlingen van het eerste jaar van Campus Het Spoor in Mol kregen vandaag een virtual reality bril op om te kijken wat er kan gebeuren als je spoorloopt. Dit bezoek was gepland, maar is brandend actueel na het voorval van zaterdagnacht. Toen kwam de 18-jarige Arne uit Aartselaar om door elektrocutie aan de spoorleiding in Boom.

door School ISS Cool -

'Onderwijs moet een basisrecht zijn, en geen luxeproduct'

'Onderwijs moet een basisrecht zijn, en geen luxeproduct'

'Met de beslissingen die deze rechtse Vlaamse regering de voorbije jaren nam, zijn de zorgen voor ouders net toegenomen in plaats van afgenomen', schrijft Vlaams Parlementslid Caroline Gennez (SP.A). 'Dat commerciële ondernemingen winst maken is logisch, maar in ons onderwijs is het dat niet.'

door School ISS Cool -

ISS

opstart

ISS terug naar de schoolbanken

Een schoonmaakploeg opstarten lijkt eenvoudig, tot je merkt dat het bovenop je andere werk komt. Dan kan je best een stel helpende handen gebruiken. Kijk in het korte filmpje hieronder hoe ISS het heft in handen neemt.

door Den Dockx

technologie

Zet allemaal uw tablet aan, aub!

Rozenberg in Mol kiest bewust voor mobiele digitale technologie in alle lessen. Bij het binnenkomen in de klas gaan de smartphones en de tablets aan i.p.v. uit. Een hele uitdaging voor leraars én leerlingen, maar zo wordt leren echt interessant.

door Den Dockx

Klik hier voor méér School ISS Cool schoolnieuws!