School

Leraren zijn steeds vaker ziek

Leraren zijn steeds vaker ziek

Leraren waren in 2016 opvallend vaker ziek dan het jaar daarvoor. Dat blijkt uit cijfers van het Agentschap voor Onderwijsdiensten (AGODI). Het gemiddeld aantal opgenomen ziektedagen lag in 2016 op 18,89, ruim tweeënhalve dag meer dan in 2015.

door School ISS Cool -

Nieuwe eindtermen voor leerlingen met smartphones

Nieuwe eindtermen voor leerlingen met smartphones

Het kaderdecreet over de eindtermen in het onderwijs is gisteren goedgekeurd in het Vlaams Parlement. De huidige eindtermen dateren van 20 jaar geleden, toen smartphones, digitalisering of burn-outs geen deel uitmaakten van de leefwereld van jongeren. Commissies gaan nu aan de slag om de nieuwe ontwikkelingsdoelen uit te werken.

door Den Dockx -

ISS

opstart

ISS terug naar de schoolbanken

Een schoonmaakploeg opstarten lijkt eenvoudig, tot je merkt dat het bovenop je andere werk komt. Dan kan je best een stel helpende handen gebruiken. Kijk in het korte filmpje hieronder hoe ISS het heft in handen neemt.

door Den Dockx

technologie

Zet allemaal uw tablet aan, aub!

Rozenberg in Mol kiest bewust voor mobiele digitale technologie in alle lessen. Bij het binnenkomen in de klas gaan de smartphones en de tablets aan i.p.v. uit. Een hele uitdaging voor leraars én leerlingen, maar zo wordt leren echt interessant.

door Den Dockx

Klik hier voor méér School ISS Cool schoolnieuws!